Follow by Email

onsdag 19 mars 2014

Tisdag, vinden viner och jag har ingen lust att gå nånstans - Nu bidde det Onsdag :)

Men det måste man ju, antagligen köra omkring med Jerry i Stormvindar...känns sådär lockande!! Han har en van modell, alltså ganska hög bil som fångar upp vindarna även när det bara småblåser, idag har vi vindbyar på över 50 Mph och normalvind på 27Mph alltså 12meter per sekund med byar på ca 25 meter per sekund - Inte trevligt alls!! Hundarna blir galna dessutom... oops nu snöar det också!!! Nä fy idag vill jag bara vara hemma!!!! Men men....

Gårdagens matlagning gick snabbt o bra, tänk om all dagar hade såna rätter på menyn :D Jag var klar när klockan var 12.30 - fantastiskt skönt! Städade undan och marinerade kött inför kvällens middag och åkte iväg och lämnade av maten, var hemma igen vid 15.30 så gott om tid att fixa resten av middagen!

Jo jag påbörjade ju då detta igår...Nu är det onsdag :D

Cooper, speciellt men även Bode var helt tokiga i vinden...fick spendera hela morgonen med att försöka trötta ut honom så han kunde lugna sig lite, Bode fick ju vara med och hjälpa till så han var helt slut...så nä den där bloggen fick vänta!

Jag fick snabbt hoppat in i en dusch och sen iväg i racerfart till Jerry, kom dit 4 minuter innan jag börjar ( påpekar att jag är en sån där som alltid är tidig, minst 10 minuter tidig ) Vädret var hemskt, det blåste verkligen storm och snön piskade rutorna och mig...när jag kom till Jerry så sov han fortfarande, Susan och jag satt o pratade i nån timme innan jag fick hjälpt honom av dialysmaskinen, sett till så han tog sin spruta och sina mediciner och upp till köket - detta tog ju närmre en timme. Läkarna har nu sagt att han ska hålla foten från någon belastning, så gott som alltid, så rullstolen fick användas igår. Deras hus är ju inte riktigt byggt för det så lite meck! Våra olika besök fick skjutas upp då Jerry inte har nån "sko" att sätta på över hans sårskydd - jag kan ju inte precis bära den här mannen då han väger en bra bit över 100 kg, så omöjligt för mig att få honom till alla ställen igår i snöovädret. Nu var det nog lika bra för till råga på allt så har han fått en mega förkylning. Så istället så fixade jag frukost åt honom, vi skrev en shoppinglista sen åkte jag och hämtade lunch...Kom tillbaks och vi åt tillsammans, innan jag fick hjälpt honom ut till vardagsrummet och hans stol där...Det tog oss 20 minuter att förflytta honom från rullstol upp i stående och ner till stolen. Man behöver ju inte fundera över hur man ska få dagarna att gå i varje fall! Efter vi fått honom på plats drog jag iväg till King Soopers och handlade för dom...Kom tillbaks fixade över alla siffror till DaVitas papper dom ska ha ifyllda inför alla besök, dit ska han idag så...Sen förberedde jag deras middag och plockade undan innan jag åkte hemåt!

Brad kom hem och vi tog hundarna på promenad, sen åkte han iväg till Skolan för nån prisutdelning och jag blev kvar med mina två galna hundar, japp dom var fortfarande helt galna - När klockan var 19.45 så kunde jag äntligen sätta mig ner med två trötta hundar...Sen kom Brad hem 1 timme efter det och väckte bestarna igen...Cooper är smått galen idag också men inte i närheten av gårdagens.

Så nu börjar jag bli väldigt trött på vissa saker...Hade jag vart en kock på en restaurang så hade jag vägrat servera :D Jag tror jag måste bli mer kock-lik ;) Så igår får jag ett meddelande: Så angående sallader! Dressingen ska vara på, på allt med proteiner eller grönkål eller grönsaker...lämna på sidan om det innehåller salladsblad...För några månader sen blev jag tillsagd att lämna den vid sidan av så länge det inte var grönkål! Lite så där smått fundersam så skickar jag ett svar: Kan du inte bara skriva efter salladen hur du vill ha det när du skickar recepten så blir det inte fel, då du sagt att du vill ha den på sidan om det inte är grönkål eller nån speciell marinerad sallad! Svar idag; Grekisk sallad är Marinerad! Öhhh???? Svar tillbaks: I mitt huvud, när jag ska avgöra vad det är, så är inte 30 minuter med dressing på innan servering, en marinerad sallad, så kan du inte bara skriva vad du vill ha efter receptet! Svar: Jag har så mycket att tänka på så det blir bara ett till ansvarsområde för mig att komma ihåg, så bara lämna dressingen av när det är Salladsblad och på med allt annat...Svar från kocken: Ok dressingen på, på mer eller mindre alla sallader! Seriöst är det bara jag eller har detta gått lite över styr??!!!

Nä nu ska jag sätta igång med dagens matlagning, får väl se om jag gör nåt fel igen eller om det duger idag!

Ha en fin Onsdag (kväll)

Försökte fånga vindbyarna i trädet, men gick sådär, en kvart senare så piskade snön....

Hej Sverige :)Knepig sittställning :D 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar