fredag 16 augusti 2013

T.G.I.F.!!!!!!!!!!!!!!!!

Japp så känns det idag, sicken vecka :)

Bode sjuk, jag började jobba och jag gjorde min första träning på Thrive igår - en dag kvar med Jerry sen kan jag få vila upp mig lite över helgen :)

Dessutom så är det Jubileum idag, jo visst här måste firas :) För två år sen idag så äntrade jag USA som laglig immigrant!!!! Det var en nervös dag, hade ingen aning om vad jag hade att vänta mig när jag landade i Denver - jag hade ju fått info om att jag skulle ställa mig i kön för medborgare så där stod jag och kände mig allmänt skraj :) Den stygga mannen i "Border Control" sa till mig: Step outside, OUTSIDE!!! Oh shit tänkte jag och gick runt och visste inte riktigt vad jag skulle göra...varpå han kommer ut och följer mig bort till ett annat ställe, just keep Walking - inget please eller annan artighet kom ur hans mun, jag hamnade vid special customs eller nåt liknande :) Väl där så sätter jag mig på en stol och känner mig allmänt förvirrad...dom ropar upp mig och där står det en STOOOOR kvinna och ser lite sådär småsur ut...Väl där så ger hon mig ett stort leende och ber mig stoppa fingrarna på bläck och lämna mina fingeravtryck, för typ 100:e gången, titta in i en kamera, skriva på ett papper...sen stämplar hon lite, tar mina papper och säger - Welcome to Colorado and The United States of America!!! Your Greencard and social Security number will be sent to You within 2 weeks these papers will be sent back to You as well!!Så var det med det...det minst besvärliga av hela processen :D:D:D

Och nu har jag alltså varit här i 2 år, det har vart 2 riktigt händelserika år och vansinnigt jobbiga sådana i mellan varven - samtidig känner man för varje dag att man blir mer och mer hemma här också! Jag har vart hemmafru med enbart frivillig arbete, sen har jag satt igång min egen firma och lärt mig en massa runt omkring det, jag har lärt mig skriva checkar och handskas med banker...jag har blivit styrelsemedlem i vår Svenska kvinnoorganisation och nu det senaste så har jag fått anställning och jobbar för Visiting Angels som "Caregiver" där har jag nog lärt mig mer än nån annanstans om Amerika och dess invånare :D De äldre har alltid mest att berätta och förklara....Jag har pajat ryggen totalt och börjat gå hos en Kiropraktor och insett hur bra det är - dessutom fått världens finaste komplimang genom att Ägaren och min kiropraktor Dr Gina, erbjöd mig jobb! Igår gjorde jag som sagt min första träningsdag där :)

Jag har gått från att ha min bästa vän på 2 minuters gångavstånd till att ha henne på andra sidan stan = inte bara att springa dit när man känner behovet av det utan nu måste sånt planeras...Jag har hittat mig vänner :) Många fina vänner som jag inte vet hur jag skulle överlevt utan, speciellt kanske mina svenska vänner här borta men även mina amerikanska som alltid ställer upp och finns där när man behöver det :) Jag har haft en vansinnig tur vad gäller vänner och familj, både här och hemma i Sverige - Det är nog det jag är mest Tacksam över här i Livet!!! Finns inget viktigare: Familj och vänner!!

På relations planet så känns allting äntligen mer jämlikt vilket gör våran relation 100 resor smidigare och mindre frustrerande :) Så där  känner jag att allt bara blir bättre och bättre också :) 

Ja sammanfattningsvis - Det blir bättre och bättre dag för dag :) Tack o lov har jag möjligheten att åka hem till Sverige ofta och jag har vänner och familj som kommer över hit och hälsar på, vilket i sin tur gör livet mycket lättare och man alltid har nåt att se fram emot!!!!!

Så Grattis till MIG på 2 års dagen av min modigaste och mest risktagande dag i livet :D So far so good :D:D:D:D:D:D

Så gårdagen...
Jag vaknade med huvudvärk från helvetet och ont i halsen! Kändes så där med tanke på jag skulle träna på Thrive, men ett flupill och  lite jävlar anamma så åkte jag dit och var såklart där en halvtimme tidigt :) Jag fick en snabb genomgång i hur datasystemet och telefonen fungerade - sen slängde dom in mig i att svara i telefon, boka om tider, boka tider och ta betalt!!! JÖSSES va skraj jag var! Jag gjorde ett ordentligt fel, jag trodde jag hade rätt namn när jag skulle boka om en tid - men det var åt helvete fel - så idag lär mina stackars lärare hitta vem det var som blev ombokad fel :) Men som sagt, slänger man in nån som aldrig gjort jobbet förut med att köra skarpt omgående så får man väl räkna med lite misstag ?!?!?!?!?! Bara glad det enbart var EN sån miss :D Jag är i varje fall välkommen tillbaks på träning på Tisdag och sen torsdag igen!!! Sen får vi se vad dom säger :)  Tror det kan bli riktigt kul, alla är så trevliga där!!! Jag kom hem vid 18.40 först!!!! Sena dagar...

Jag kom hem och då var hundarna redan promenerade och klara, så vi kunde sitta ner och bara babbla lite...somnade tidigt på soffan och vaknade idag o mådde mycket bättre!

Startade dagen med lite kaffe innan jag tog Nala och Hunter på morgonpromenad - den var slitsam :D 1 katt träffade vi på vägen och 2 kaniner - så där fick armmusklerna verkligen sin genomkörare - därefter träffade vi 3 personer som var ute med sina hundar - Nala ville leka med var o en av dom...men hon skrämmer liksom skiten ur dom genom att morra och skälla till och sen bita dom i hälsenan - så Nä några nya vänner gjorde vi inte :D:D:D:D:D Vi var ute i ca 40 minuter och sen satte alla 3 igång med att springa av sig det sista av energin genom att springa och hoppa här ute - så nu ligger dom alla utslagna på soffan igen! :)

En sak är säker, vi får nog ordna massa mer play dates med Linnéa framöver - dom har verkligen blivit riktiga kompisar nu - Bode låter dom till och med ligga bredvid honom på sängen nu!!! Inte på natten dock, där går liksom gränsen :D

Nu ska jag ta och äta lite frukost och sen duscha o göra mig iordning för dagen, ska vägen om King Soopers innan Jerry, handla åt oss båda :)

Ha en härlig Fredag (kväll) och Linnéa: Gräv ner huvudet som en struts fram till på Söndag och NJUUUUUUT!!!!!



 








 

2 kommentarer:

  1. GRATTIS på två års dagen. STORT!!! Tycker du ska vara otroligt stolt över vad du har åstakommit under den här tiden och det ska blir grymt och se vad de nästa två åren för med sig :)
    Guuud jag skäms över att de drar så!! Och Nala är ju tyvärr inte så himla mysig med främmandehundar.. uh! Men vi ska ta tag i det nu, eller CASEY SKA! hehe. Ses i morgon!! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande fortsättning följer :D Nä men skäms inte dom går jättebra så länge det inte är, katter, kaniner, fåglar ja liksom saker som rör sig som dom vill jaga :D Nala är fantastiskt duktig på koppel! Och vad gäller nya hundar så är jag jätteglad att se att hon faktiskt vill leka med dom och inget annat :D Sen att hon leker genom att bita en i hälsenan hör nog rasen till :D Snart är du I USA igen och ikväll ses vi :) KRAAAAAM

      Radera