torsdag 22 augusti 2013

Torsdag och idag blir det tränings jobba igen :)

Ska försöka få gjort lite här hemma innan också...känns som tiden aldrig räcker till på nåt sätt och då jobbar jag ju ändå inte heltid - konstigt!!! Fast dom sista veckorna har väl blivit mer eller mindre heltid då jag fått plugga ordentligt när jag inte jobbat ! :)

Planen för idag: Hänga in mina rena kläder i garderoben - just nu ligger dom i högar och samlar skrynklor - dom flesta av kläderna har legat sen jag kom hem från Sverige :D Som Linnéa sa det i sin blogg ( http://linneaiusa.com/2013/08/19/tillbaka-i-colorado/ ) JAG VILL INTE !!!! Det är på nåt sätt det sista steget i att vara "hemma" igen - Hjärnan är en konstig plats :)

Sen måste jag plugga på mitt script innan jag åker till Thrive - det mesta är memorerat men finns detaljer som inte riktigt fastnar :)

Måste försöka Valp säkra huset också - då Brad kom hem med Puppy food igår så antar jag att den lilla saken nog mer eller mindre är inflyttad :) Vi måste ju komma på ett namn också så tips välkomnas :
Som ni vet är Bode döpt efter en väldigt god öl - Boddington - Brads tidigare hund: också döpt efter en öl - Budvar ( tjeckiska original ölen av Budweiser ) Så nu måste vi ju komma på ett bra namn som passar schemat ;) På listan står nu Brad´s förslag: Odell efter Ft Collins bryggeriet och mitt förslag är Paddington - kort Paddy :D kanske mer efter en Pub än en öl sort men men...tycker ju dom passar bra ihop men.... sen har vi ju faktumet att det är en annan ras också - en Autraliensisk blandning så kanske nåt Aussie namn?? VB blir ju inte så bra, kanske Foster??! Nä Kom med förslag :D:D:D

Brad har Back to school Night ikväll så han kommer inte hem förrän sent, vilket gör att jag får snabba mig hem efter jobb och mata hund och ge honom en promenad - får ge honom en Rawhide treat när jag går hemifrån - det är både bra och dåligt att ha en Rutin hund ;) Så det trevliga Swea Poolpartyt hos Ann, det blir det inget med, hade det nog inte blivit ändå med tanke på att jag nog inte är hemma förrän närmre 19 ...Får nog ge honom mat först och promenad sen...han är van vid att äta vid 17 så han lär vara hungrig :) Så det blir ibland!

Gårdagen så bestämde jag mig för att jag bara inte hann med att åka och fika...så istället så fick jag åka till banken och till affären för att kolla in lite hundsaker och sen hämta upp Bagels till Jerry innan jobb! När jag väl kom till J så hade hans bilnyckel lagt av, han trodde det var batteriet så jag fick åka iväg till Target och köpa nya och sen lunch på vägen - kom tillbaks och vi åt lunch. Sen meckade jag med batteriet och nyckeln ett bra tag - fick tillslut inse att Nä det var nog inte bara batteriet för hur jag än gjorde så funkade inte nyckeln! Så får bli att lämna in  nyckeln tror jag :) Vi åkte sen direkt till Njurdoktorn - J kom in med en gång men det var vansinniga förseningar där så jag satt i väntrummet i närmre 1.5 timme!!!! Där ute blev jag sittande med 2 andra njurpatienter som skulle in på möte - deras möte började 3 men när vi gick kl 3.45 så hade dom fortfarande inte kommit in - det var en ganska intressant timme jag hade med dessa personer! Uppenbarligen inte lika lyckligt lottade som J med försäkringar och annat...Båda hade Diabetes, den ene, en ganska ung man hade förlorat sitt ena ben genom en förhårdnad på foten, infektionen spred sig på en månad och 3 månader senare så fick han amputera benet, nedanför knät! Sen pajade njurar på det och går nu på 3 dagar i veckan dialys - den andra en kvinna i 50 års åldern, hade "bara" Njursjukdom och gick också på 3 dagar i veckan dialys - Jag måste ju säga att jag inte hade en aning om hur vanligt det var med Diabetes och njursjukdomar!!!! Så mamma, tänk på njurarna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Killen behövde ju hjälp med att ta sig till ställen, men han hade ju då 4 ställen att åka till i veckan och det betalar INTE hans försäkring, så han fick förlita sig på välgörenhets organisationer - han hade ju då 3 körningar tur och retur till njurkliniken för dialys och sen 1 möte i veckan för Amputerings hjälp! Kvinnan hade lite mer tur för hon hade sin dotter som kunde köra henne åtminstone 2 gånger i veckan för dialysen och den andra dagen körde hon själv! Så jag var ju bara tvungen att berätta för dom att J tycker att Hem dialys även om det är varje dag istället för 3 dagar i veckan funkar jättebra!! Och förklara lite hur det funkade - sen blev ju båda väldigt intresserade i vad jag gjorde och vad jag kostade :D Jag fick ju snabbt erkänna att det inte är nåt för människor med begränsad ekonomi - vad hemskt det kändes!!! Jag menar Jag kostar närmre 20 dollar i timmen för Klienten (själv tjänar jag 10 så inte direkt nån hög lön ) Vi är ju till för dom som inte kan använda nån försäkring till att få assistans och dom som har pengar! Nä det kändes inte bra!!!! Fast vi behövs ju också, för dom som inte staten tar hand om FÖR att dom har för mycket pengar - konstigt jäkla land!!!

I vilket fall som helst så hann vi ju inte med så mycket igår, vi kom hem och jag fixade skräpet sen var det dags att åka hem :)

Väl hemma så satt vi en stund innan vi satte igång grillen - sen Jäklar började åskan och blixtarna vina ihop med vinden och Halleluja - REGN!!!!!!!!!!!!!!!!! Så maten blev något senare än planerat då grillen inte riktigt höll värmen :) Inga problem blev gott ändå :)

Efter middagen var det soffläge resten av kvällen - inget spännande alls :D

Nu ska jag sätta fart med disken och sen sortera kläder - sen är väl klockan vips 13.30 och jag får åka :D

Ha en fin Torsdag (kväll)

Än så länge verkar min demon hålla borta både fåglar o kaniner :D

Japp så här ser det ut - Jo jag vet och jag erkänner :D Jag har påbörjat det hela 4 gånger och då blir det så här, när man är Jag ;)




Så här gosig är Bode idag ;)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar