måndag 10 december 2012

Måndag, kallt som satan och fortfarande ingen snö!

Sov jättedåligt i natt dessutom, känner mig stressad - fastän jag spenderade 7 timmar lagandes julmat igår för att slippa känna så! Det är mental stress, jag är inte kompetent nog att ta hand om en Alzheimers person och det gör mig jättenervös!!! Gamla människor som bara behöver sällskap och assistans är ju en sak men det här känns ju något mer krävande! Ja vi får se, har lovat mig själv att känner jag efter denna första veckan att jag inte är kapabel till att hantera situationen så ska jag säga det också!! Inte min starka sida att säga ifrån men i det här fallet så kan det ju skada både mig och kvinnan i fråga!! 
Jag känner ju en del människor i Sverige som jobbat med äldre och jag vet att alla som jobbat med riktigt dementa och alzheimers personer - har extra utbildning och/eller erfarenhet - dessutom är ju dessa människor ofta på ett hem där det finns resurser att fråga eller be om råd - Jag är helt själv hemma i hennes hus!!! Det kanske går jättebra, men nu vet ni att jag är riktigt nervös och småskraj!!!!

Innan min första dag hos Theresa så ska jag hinna med att jobba seniorcenter - måste gå tidigt, men hinner i varje fall sätta i ordning allt och börja servera! Kl 12 ska jag börja jobba och sen vet jag inte om första dagen blir en hel dag eller om det mer blir en intro dag - Informationen är sådär :)

Gårdagen :)

Vi åkte till Farfar och satte upp hans Julgran och klädde den, svärföräldrarna kom dit med Breakfast Burritos som vi åt när vi var klara! Jag tror att jag klådde upp Grinchen i farfar och fick honom i julstämning :) Det var målet så, perfekt!
Vi åkte hem, och Brad satte sig vid tv´n och kollade football, och där satt han sen...han sa inte mycket på hela dagen i varje fall, så det var ju skönt ;) Jag slängde upp datorn i köket och körde igång Spotify  med Julblandningen av hög kaliber - slapp både se och höra den grinige! Lysande, kände mig verkligen som Mormor, tror det var därför hon stod o gnolade i köket konstant - Morfar var ju lite grinig han också i mellan varven ;) Dessutom använde jag mig av hennes receptbok - gjorde brunkål i stora lass - en till mig och en till Linda - Läste att det gick utmärkt att frysa brunkål så hoppas det stämmer :) Efter Brunkålen var klar körde jag igång med Köttbullarna - 2 kg köttfärs mängd! Tog ett antal timmar kan jag ju säga!! Det blev väl drygt 200 köttbullar - mina blev lite större än mosters...smakade på en och dom verkar ha blivit lyckade, igen! När jag var klar med alla köttbullar så körde jag på och gjorde 2 pannor med Janssons Frestelser! Så allt som allt spenderade jag tiden mellan 12.30 - 19.30 lagandes julmat! Kan säga att det känns i kroppen idag, träningsvärk i "röra smeten armen", "riva potatis armen" och lite stel för övrigt också faktiskt :)

Hade stoppat en skinkstek i crockpoten så till middag åt vi Carnitas med Spanskt ris, Brad gjorde faktiskt riset och skar upp lite gurka -  Mexikanskt hela dagen!

Efter maten kollade vi färdigt på sista footballs matchen, eller jag gjorde för Brad han sov, tär på krafterna att vara sur och grinig uppenbarligen :D

Nu ska jag gå och göra mina ryggövningar och göra mig redo måste ju gå 9.45 istället för 10.30 - jobbigt värre!

Ha en fin Måndag (kväll)

Det kanske kan trilla nåt :D

Färdiga köttbullar :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar