onsdag 23 januari 2013

Onsdag morgon, rekordvärme att vänta :)

Gårdagen går till historien som en riktigt sunkig dag :) Jag började dagen med Shopping på Walmart, massa grejer hem och massa grejer till Årsmötet...bra idé att åka på morgonen dock för det var inte mycket folk! Däremot hade dom inte allt jag behövde så bara att ta en sväng till affären idag igen :) Jag kom hem och hade fortfarande inte fått nån info om vart jag skulle och vad som behövdes där, så satte fart med mitt MG Jobb - vädret var fantastiskt och allt jag ville göra var att sätta mig där ute med en kall öl :D:D:D:D Kl 14.00 ringde Laura till slut och frågade mig om mitt schema i veckan... Öh ok, ja Brad sa idag kl 17 - 21 och Torsdag 06-14 Ja säger hon och Fredag kl 06-13 - VA?? Nä det sa han inte...Jo säger hon! Jaha, tack så jävla mycket!:D Sen skulle hon lägga på och jag säger bara - Kan jag få en adress och kanske lite info?!?!?! Har du inte fått det - Nej! Så efter några minuter kommer adressen, men ingen annan info...Jag svarade, har du nån mer info om vad personen ifråga behöver, känns ju sådär att komma till ett nytt ställe utan nån bakgrund! Så efter många om o men så får jag detta:

Hi again. He has had a stroke within the last 6 months limiting his mobility and requiring assistance with mobility and bladder/bowel management. He is a fall risk since the stroke.
Wears hearing aids and eyeglasses. Softer food is recommended but should be encouraged to eat.
Thank you

Va fan pratar vi inte om nån som behöver mer erfaren och utbildad hjälp nu liksom??!!! Jag blev ju skitnervös och kände det att hur fan ska jag kunna göra det här, jag har väl aldrig tagit hand om någon som behöver hjälp med såna saker!!! Så jag skrev tillbaks att ursäkt mig men ni är ju fullt medvetna om att jag inte har någon erfarenhet och att den enda träning jag har är från en video dom visade mig!!! Hade jag vart mannens barn så hade jag inte velat ha dit nån utan erfarenhet liksom! Laura ringer tillbaks och säger, du kan väl åka dit en halvtimme tidigare och få lite introduktion! Vilket jag gjorde! Tjejen på plats visar mig hur man använder lyftbältet för att få upp mannen till antingen hans rullator eller rullstol...hon visar mig var hans saker för byte av skydd för eventuella olyckor finns - hur fan använder man det där liksom...det finns handskar och wipes bredvid och salvor som ska smörjas in....Jösses - jag har alltid vart så imponerad av alla som jobbar med äldrevård när det gått så här långt och det är aldrig något jag i min vildaste fantasi trodde jag skulle klara av! Och nu står jag här inkastad utan träning och ska försöka fixa det själv! Nä jag vet i fan känns som allt här borta är så B i jämförelse med hemma! Som att låta nån helt outbildad bli lärare för barn eller köra buss utan körkort, sätta pistoler i handen på galningar - lagligt...Nä nu får jag verkligen tänka till alltså!

Mannen i fråga är vansinnigt gullig och visste precis vem jag var när jag kom, Waynes svenska barnbarn :D Han var så trött efter att vi suttit och pratat i 40 minuter kanske, så han bad mig hjälpa honom in till sängen...sen sov han resten av kvällen....jaha...hans dotter var där hela tiden så min kväll slutade i ett antal timmar pratandes och tittandes på tv med henne! Kl 21 skulle avlösaren komma, men ingen dök upp...efter 20 minuter så ringde jag cheferna och frågade - jo han skulle vara där, dom försökte ringa honom men ingen tur - så chef Brad fick slänga på sig kläder och åka dit! Dottern sa det att men gå du om han är på väg - så kl 21.55 gick jag därifrån!

Måste ju säga att det känns helt galet att jobba och få betalt hos folk man känner och som vet allt om en....Obekvämt som fasen!!!!!!!!!!!!

Ja ja, jag kan ta denna veckan men sen får dom nog lösa det hela tror jag !

Idag ska jag laga mat, mat till drygt 25 personer ...Så det är bara att slava vid spisen som gäller! Ska försöka fixa det på morgonen så jag kan göra resten av MG jobbet sen, innan jag tänker sätta mig i kortbyxor i solen och njuta av rekordvärmen, 21 grader ska det bli idag :D:D:D:D

Nu ska jag snart skypa med mamma lite och sen iväg till affären snabbt och sen blir det storkök här hemma :D

Ha en fin Onsdag (kväll)

Bild från soluppgången i morse...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar