torsdag 24 januari 2013

Torsdag och just hemkommen från jobb

Jobbat sen 6 i morse, vaknade 4 och var liksom ingen idé att försöka somna om - var tvungen att gå upp 4.45 ju ...

Nu har jag ca 45 minuter på mig att bara sitta här innan jag måste åka iväg på SWEAs årsmöte...hua! Hade det inte var för att jag har samma schema imorgon så hade väl vart helt ok, men är väl troligtvis inte hemma före 23 och måste gå upp 4.45 igen...sicket öde!!

Jag var så jäkla nervös när jag kom dit i morse...ingen var såklart vaken men jag satt där på helspänn och väntade i 2.5 timme innan mannen i fråga vaknade till liv...Då var det dags att göra honom redo för dagen, innebärande byta hans inkontinensskydd och få på honom kläder och sen upp i rullstolen! Jag läste instruktionerna och blev toklig när jag skulle försöka hitta hans Underbyxor - disposable, så till slut fick jag väcka dottern och fråga - varpå hon bytte det på honom - lyckokast nr 1 :) Det fanns naturligtvis inga utan det var själva skyddet dom menade...duh - Språkproblem igen!
Jag fick i varje fall klätt på honom, med lite trix - han är ju liksom inte lika flexibel som ett barn - och sen upp i stolen! Jag lagade frukost till honom och vi satt och pratade. Han har ju väldigt svårt att formulera ord efter sin stroke men han försöker verkligen och han visste att jag var svensk och farfars importerade barnbarn :) Dom är ju bästisar....Jag förflyttade honom därefter från rullstolen till hans tv stol - glömde såklart använda lyft bältet...inte så smart med min rygg! Men men...Jag gick in och diskade undan frukosten och han slumrade till...jag kom ut och då vaknade han till igen. Vi satt och tittade lite på tv och småpratade - då kommer hans son för lite besök - sicken trevlig snubbe! En timme efter det så kommer farfar på besök :) jättetrevligt, glad man i sin stol! Så efter ca 45 minuter så ringer det på dörren igen och då är det hospice hjälpen som kommer - han skulle få sitt bad och sin rakning! Då passade såklart mannen på att lägga en ordentlig laddning i skyddet - Lyckokast nr 2 :D Badet tog ju ungefär en timme så jag fick snabbt slängt i mig lite mat och frågade sen sonen om det var ok jag tog en snabb promenad för att piggna till lite = rökpaus :) Min första och enda för dagen! Så det gjorde jag, när jag kom tillbaks så hade dottern vaknat (jobbar nätter) och vi satt och småpratade alla...När badet var klart så hade mannen slumrat till lite men vaknade snabbt igen, så jag gick och hämtade honom och satte honom vid bordet - äppepaj till lunch! Då ringer det på dörren igen och en granne tittade in...sen var liksom dagen slut - och min avlösare kom. Samtidigt som hon kom så kom chef Brad också, han ville nog kolla hur jag hade det - i o med jag klagat :D Han sa det att imorgon blir sista dagen dom sätter mig på denna klienten och att han hade en ny till mig i nästa vecka!! Han hade dessutom varit och hälsat på Theresa, som hade frågat efter mig så nu måste jag åka förbi vårdhemmet i morgon för att säga hej, hon kommer ju inte komma därifrån men hon verkade visst förhållandevis klar och vaken ändå!

Så där har ni lite uppdatering då jag inte kommer hinna skriva nåt imorgon - som sagt får åka hemifrån 5.30 senast! :)

Med andra ord jag överlevde trots mina farhågor och ska nog överleva morgondagen också!! Igen mina vänner som jobbar med detta sen länge - Ni är fantastiska :D

Ha en fin Fredag :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar