fredag 18 oktober 2013

TGIF :D Det var ett tag sen jag skrev det uttrycket va??!!

Men idag känns det verkligen så, vilken jäkla vecka!!! Ska bara överleva Grumpy´s och Jerry sen blir det äntligen helg, synd den är så kort bara!!!!

Igår så åkte jag först till banken och sen till Dr G...Kändes som ett bra flyt med en gång igår! Satte igång med Lammsteken först, sen Biff Bourgogne...Detta tog ju en hel del tid såklart men sen skulle jag ju göra en spenat sak med vitlök, äpple sallad med en special hemmagjord dressing, reducerad apelsin juice m.m, citron glaserad sötpotatis, reducerad färskpressad citronjuice såklart, thai kyckling, potatismos, känner jag glömmer nåt?!?!....Jag började laga mat vid 12.40 och var klar 18.20 - så nära på 6 timmar!! Så gällande juicerna...Varför reduceras dom inte som kokböckerna säger? Nån som vet vad Höjden har för inverkan på detta? Så i receptet så säger det: 2 cups ( 5 dl ) färskpressad citron, socker och reducera tills det är 1 cup (ca 20 minuter ) Efter 1 timme hade det knappt reducerats alls...Apelsin juicen ännu värre - 4 cups reducera tills det är 1/2 cup - efter 1,5 timme så hade det knappt reducerats alls heller... Vad har det för inverkan på smaken liksom? Ja ja inte mycket jag kan göra åt det där men va fan liksom! Snacka om slöseri med tid!!!

I vilket fall som helst såg allt gott ut och Dr G skickade mig ett sms i morse och sa det såg och var fantastiskt så det är väl allt som räknas :) Dr Chad är ju oftast hemma när jag kommer och han sa att choklad kakorna hade vart "fucking Awesome" så det var ju ett fint betyg på mina fula kakor :D

Idag ligger snön vit där ute, blötsnö så det blir väl till att skotta hos Grumpy´s...vet inte vad annat dom har planerat för mig, ser inte fram emot att gå dit! Sen blir det racerfart till Jerry, och vem vet vad han vill göra idag och vilket humör han är på :)

Imorgon medans maken och svärfar fixar i källaren ska jag och svärmor åka o shoppa :D Jag måste till Ulta´s och gärna till Ross - börjar få ont om toppar och vill gärna ha en ny jacka också :) Sen vet i skjutton om vi ska åka till El Jardin för middag med dom eller om vi tar det en annan dag...Blir änna lite för mycket av dom ;)

Hundarna är helt slut idag, tror kanske att snöovädret som vart på väg in gjort dom så överaktiva dom sista dagarna eller om det har varit pg a medicinerna men dom verkar inte vilja röra sig ur fläcken idag :D:D Härligt!! Bode ligger en våning upp och Cooper har lagt sig tillrätta på soffan framför nyheterna....Åh vad jag önskar jag kunde göra detsamma idag!!!!!

Ja ja, bara o sätta fart :) Tog några bilder på lite av maten igår och lite annat kul!

Ha en fin Fredag (kväll) Och ha en underbar helg!!!

Japp igår var hösten uppenbar, fantastiskt fin morgon :) 

Balsamvinäger och honung glaserad Lammstek med Mynta!

Biff Bourgogne

Åh snö?!?!?! :D

Och idag var vintern här :D


Nä det är för kallt i snön, jag stannar här :)

BLÖÖÖT Snö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar